Helsingør – en by der er værd at besøge

Helsingør – en by der er værd at besøge

20-09-2015

Af Helena Møller
For nogle er Helsingør blot en kystby, men faktisk er Helsingør en by, der byder på langt mere end en køn havudsigt – byen rummer nemlig også et stykke dansk historie. Her er en lille guide over ting, som du kan opleve, hvis du slår et smut forbi den historiske by.

Kulturhavnen
Kulturhavnen i Helsingør danner rammer for et univers, hvor gammel og ny arkitektur går hånd i hånd, og hvor det derfor er muligt både at tage sig en slapper i de smukke omgivelser eller beundre de mange kunststykker, der er at finde på havnen. Kulturhavnen har et relativt stort areal, og byder et moderne kulturhus, et værftsmuseum og Kronborg slot.

Helsingør Skibsværft
Helsingørs Skibsværft er i dag gået hen og blevet til Helsingørs Kulturhus, som er placeret på den fornævnte Kulturhavn. Kulturhuset er placeret i en nybygget arkitektonisk bygning, og her finder du byens hovedbibliotek, teaterforestillinger, kunstudstillinger og koncerter.

Kronborg
En ting man ikke kan komme udenom, hvis man overvejer at tage til Helsingør, er Kronborg. Kronborg er et af Danmarks internationale varetegn. Slottet kan spores helt tilbage til 1420 og den danske konge Erik af Pommeren. Gennem tiden har slottet været brugt som en fæstning, der skulle opkræve en særlig Øresundstold af forbisejlende, men det har også været brugt som kongeligt residens, kongeslot og så er det også på Kronborg, at William Shakespeares berømte Hamlet foregår. Så gå i Hamlets fodspor, få fornemmelsen af et dansk, kongeligt begær efter magt og rigdom, og oplev et vidunder, der i år 2000 blev sat på UNESCOs Verdensarvsliste. 

Øresund
Det er næsten for oplagt – men hvis man er i Helsingør på en solskindag, kan man let springe i bølgen blå og smage på Øresunds salte vand.

Helsingør som middelalderby
Helsingør er en rigtig hyggelig by – men også en gammel en af slagsen. Her kan du slingre ned ad gamle, smalle brostensbelagte gader og støde på skæve, gamle huse med sprossevinduer fra 1600-tallet.
Nordeuropas mest velbevarede kloster
I takt med Helsingørs gamle, velbevarede huse finder du også domkirken Sct. Olai Kirke og Vor Frue Kloster, der er kendt som Nordeuropas mest velbevarede kloster. Er du interesseret i Helsingørs kirkelige historie, så støder man på et murmaleri mellem kirken og klostret, der netop fortæller historien om dette.

Helleborg
Det er de færreste, der har hørt om det, men det gør ikke stedet mindre spændende. I Helleborg, 5 km. Fra Helsingør, finder du nemlig et sted midt i skoven, der siden 1500-tallet har støbt kanonkugler og bygget geværer. Geværfabrikken lukkede i 1870’erne, men de historiske bygninger lever videre, og er klart et besøg værd.

Copyright © 2019 MenuPay ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.