Restaurant Els - Vi tager en bid af historien

Restaurant Els - Vi tager en bid af historien

16-03-2017

af Anna Krebs Bille

Gemt væk på hjørnet af Store Strandstræde og Nyhavn ligger en lille restaurant, der huser store historier. Restauranten hedder Restaurant Els og er en klassiker i ordets allerbedste forstand.

Når du træder ind på Restaurant Els, bliver du mødt af en atmosfære, der emmer af historie og klassiske danske traditioner.
Siden 1853 har de gamle lokaler været fyldt af summende gæster. Først som konditori og efterfølgende som restaurant.
På væggene har maleren Christian Hetch, der dengang var tilknyttet Det Kongelige Teater, malet seks vægmalerier af kvinder, der symboliserer de fire årstider, samt dansens og musikkens muser. Dengang fungerede stedet som konditori og havde den i dag verdensberømte digter H. C. Andersen som vanlig gæst.
H. C. Andersen var dengang nær ven med den daværende ejer Christian Frederik Bredo Grandjean og ved indvielsen beærede han endda også stedet med digtet “Det gamle træ, o lad det stå”, som man kan læse på menukortets første side.

Lokalerne der indrammer restauranten er fredede, og man nyder derfor sin middag under smukke originale konditorilofter og udsigten til en af de gamle små klassiske brostensbelagte gader i det indre København.
- En stemning der hurtigt får tiden til at gå lidt i stå, og giver én tid til at mærke de mange historier.

Indgangspartiet til Restauranten blev under krigen mod Tyskland i 1864 brugt som informationskanal, hvor de lokale københavnere en gang om ugen kunne gå hen og læse et telegram med nyt om krigens gang.

Men stedet rummer mange flere historier. Bl.a. historien om det store elsdyrshovede, der byder én velkommen, når man træder indenfor eller historien om de flotte musselmalede borde, man bespises ved, som kun findes på denne restaurant. Bordene er alle originale og står stadig den dag i dag på restauranten, på nær to der sejler rundt på de syv verdenshave sammen med en oliesheik.

Vi spiser og drikker og får en bid af historien
I dag er Restaurant Els ejet af parret Helle og Kenneth Løvgren og deres børn hjælper til med at drive restauranten og fortælle de mange historier, som findes i de gamle lokaler.
De serverer traditionel dansk/fransk mad, der er lavet fra bunden med udgangspunkt i de danske råvarer.
Restauranten har derudover et stort vinkort, da både den ældste datter og Kenneth selv er uddannet sommelier og gerne vil imødekomme alle gæsters ønsker om et godt glas vin.

På Restaurant Els er de danske traditioner i højsædet. Familien, det danske køkken, hygge og de gode historier.

På Restaurant Els kan vi spise, drikke og få en bid af historien.

Copyright © 2019 MenuPay ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.