Restaurant Rebel – Et opråb til restaurationsbranchen

Restaurant Rebel – Et opråb til restaurationsbranchen

11-10-2017

Så hold dog kæft, står der med stort på et skilt hos Rebel! Hos Rebel er man godt træt af restauranter, der bruger lange anekdoter om vin der er så god, at den nærmest har menneskelige egenskaber og tjenere der overvåger dig i en sådan grad, at du ikke kan nyde dit måltid i fred. Rebel har en attitude, der fylder hele lokalet og den smitter. Man slipper tøjlerne, og man føler slet ikke, at man spiser på en af Danmarks bedste restauranter, og dog. Bag attituden gemmer der sig en professionalisme, som ikke er til at tage fejl af. Der er ingen tvivl om, at samtlige ansatte er enormt dygtige til deres arbejde, men det er rebelsk. Det er rebelsk, fordi man ser meget løst på reglerne for etikette, og alt hvad der minder om hvide duge er for længst blevet brændt og bandet væk - det er gastronomi i det 21. århundrede. Teaterforestillingen er slut, og det er på tide at have det menneskelige aspekt omkring gastronomien med. Den opstillede fornemmelse og nærmest ærefrygt for at være tilstede på en fin restaurant er væk, og det er befriende. Man får fornemmelsen af, at man kan være lige præcis, som man har lyst til. Der er ingen forventninger til dig som gæst, andet end du skal nyde oplevelsen, og være præcis den du er. Så hold kæft og vær lidt rebelske!


”Virkelig en øjenåbner”


Overflod er sundt for sjælen
Maden, som bliver serveret hos Rebel, er outreret, delikat og med råvarer, som du helt sikkert kun kommer til at smage et par gange i dit liv. Det er med hensigten om at give dig noget i en konstellation, som du ikke har set det før – man skal være modig og klar på, at prøve noget nyt. Med formodningen om at vi skulle prøve noget helt ekstraordinært, smed vi fløjlshandskerne og startede en krig med deres menu, ”En Rebelsk Aften Ekstra”. Den er sammensat af en menu på 7 retter med snacks, champagne, caviar, hummer og vinmenu, som fremstod en smule intimiderende da de anbefalede 4 retter, hvis man var rigtig sulten. Ikke desto mindre så vi frem til, at skulle udforske den rebelske fortolkning af moderne gastronomi og det startede også en smule anderledes, end hvad vi havde forventet. Snacksne bestod af to små anretninger, hvor den ene var en flæskesvær med en strukturel ændring således, at den havde samme form og tekstur som en rejechip, men smagte af en klassisk flæskesvær. Dertil var der en almindelig mayonnaise, hvilket synes som en mærkelig kombination, men det var meget i linje med den rebelske indstilling til madlavning. Den anden anretning var griseterrine med tørrede kapers, som smagte dejligt, men det fremstod en smule atypisk, at skulle starte med gris inden forretten.


Foruden snacksne bestod menuen af 2 forretter, en mellemret, to hovedretter, en salt dessert og en sød dessert. Den første forret var et overflod af dekadence, og gud hvor smagte det godt. Rimmet kammusling på en bund af knoldselleripure og ristede boghvedekerner toppet med baerii caviar samt revet mandel.

Caviaren bliver frembragt over en proces der tager 5-6 år og var et dejligt modspil til den ellers meget bløde og cremede ret. Champagnen, som vi fik til, fungerede også som et rigtig godt opbrud fra det cremede og bragte noget syre til retten. Den anden forret var braiseret blæksprutte, med stegt hummer, en svampeskum og sprød kylling i form af en rund kugle med braiseret kylling indeni og hvad der muligvis har været en blanding af en form for rasp og kyllingeskind udenpå. Blæksprutte er rigtig svært at tilberede og det bliver sejt, hvis det får for lidt, eller hvis det får for meget, men denne her var perfekt tilberedt. Hele retten smagte vanvittigt godt og ville kunne sammenlignes med en ultra luksuriøs comfort food.


Nye opdagelser og utraditionelle valg
Efter forretterne blev der frembragt en mellemret i form af en tatar med syltede ribs, som gav en anderledes smagsnuance der klædte retten. Ellers var den meget klassisk med urtemayo, sennep og friteret malt, toppet med en masse karse. Utroligt velsmagende og en rigtig god mellemret til at lave overgangen fra det lette til noget mere kødholdigt.Første hovedret var lidt med forbehold – svamperavioli med snegle. Hvad der på papiret synes en smule ulækkert, var virkelig en øjenåbner. Det var intet, som man havde forestillet sig med slimede snegle. Det var mørt og svampene der var til, var helt eminente sammen med raviolien. Der var et snært asien, da den ”sauce” der var til indeholdte soya og ingefær, men det overdøvede aldrig retten. Sidste hovedret var en smule mere traditionel i form af gråand, knoldsellerimos, valnødder og en sauce på enebær og blodappelsin - klassisk og virkelig velsmagende.


Desserterne startede med at tage en drejning ud i noget så dekadent, at mange nok ville blive forarget. Så meget fedme, at en gennemsnitlig pacemaker ville gå i stå ved tanken om denne ret. En comté, som var lagret i 24 mdr. og en smørsovs på brunet smør, trøfler og hasselnødder i en stor mængde – det var ligesom, at være i himlen. Det burde ikke fungere med alt den fedme, men det var helt perfekt og meget rebelsk. Gildet blev afsluttet med en klassikker, som alligevel var i en standard for sig; brownie, vaniljeis og syltede kirsebær. Igennem hele menuen fik vi et glas vin til hver ret ud fra 13 særligt udvalgte vine tilpasset den enkelte ret. Vinkortet er anderledes fra de vine, man får serveret til menuen, så gør dig selv en tjeneste og prøv menuen eller bed det meget kyndige personale om at vælge dit glas vin, for det smager fantastisk og der er med garanti noget, du ikke har smagt før.


Man skal spise på Rebel hvis man ikke er bange for, at det er lidt anderledes end man er vant til. Bliv efterladt helt mundlam med den største gastronomiske tilfredsstillelse. Glæd dig!

Copyright © 2019 MenuPay ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.