La Vecchia Signora - 4 stjerner

La Vecchia Signora - 4 stjerner

12-01-2015

La Vecchia Signora - Grønnegade 12-14, 1107 København K
Jeg var forbi den italienske perle, La Vecchia Signora, en hverdagsaften i december med en veninde. Restauranten er beliggende i den hyggelige Grønnegade blandt smalle gader og gamle huse i bindingsværk. Det kan umiddelbart være svært at finde restauranten, da indgangen kun er markeret med et lille skilt og et menukort ved døren, men indenfor er der rigeligt med plads til gæsterne.
Restauranten består af to store rum til spisende gæster, men har også stort salg med take-away,  hvilket vi især opdagede efter vores middag, hvor vi måtte mase os igennem de ventede gæster for at nå udgangen.
La Vecchia Signora er kendt for at være et autentisk italiensk spisested og er især kendt for deres pizzaer, som bliver bagt i en stor stenovn, importeret fra Italien. Det er tydeligt at mærke den italienske atmosfære når man er gæst i restauranten, da flere af medarbejderne har sydlandske aner og nogle kun taler engelsk. Derudover emmer menukortet af italienske klassikere og der er skåret ned på de mere danskervenlige retter, hvilket er et stort plus i min bog.


La Vecchia Signora er kendt for at være et autentisk italiensk spisested og er især kendt for deres pizzaer, som bliver bagt i en stor stenovn, importeret fra Italien.


La Vecchia Signora - 4 stjerner

Indretningen har simple italienske toner med gamle mørke trægulve, små borde med hvide duge og som noget specielt er én af væggene i hvert rum lavet af spejle med påmalede vindrueranker (så vidt jeg kunne se). Fra det ene rum er der åbent ud til køkkenet, hvor kokkene står og laver pizzaer ved den store stenovn.
Selve indgangen til restauranten er i midten af de to rum, og består af en lille trappe der fører op til restauranten. Dette gør, desværre, at der hurtigt skabes forvirring når der kommer gæster for at hente deres take-away, i og med at de venter i mellemgangen. Dette var lidt stressende at være vidne til, da vi sad meget tæt på indgangen og tjenerne havde svært ved at komme igennem. Det er dog også et tegn på, hvor populær restauranten er, for selv på en hverdagsaften blev restauranten helt fyldt op og der var hele tiden folk der stod i kø og ventede på enten et bord eller deres take-away.
La Vecchia Signora har et bredt menukort der består af både italiensk anti pasti, friske pastaretter, pizzaer, fisk, kød og desserter. Deres vinkort består af udvalgte hvide-, røde- og rosévine fra hele Italien, samt dessertvine og grappa.

Eftersom jeg, før besøget, havde hørt og læst meget positivt om stedets pizzaer, valgte vi at købe to pizzaer og dele dem med hinanden. Vi bestilte Alle Ruccola som bestod af friske tomater, italiensk mozzerella, ruccola og parmesan ost samt Siciliana som var med tomat, italiensk mozzerella, aubergine, oliven, tun og sardiner. Begge pizzaer kostede 129 kr. stykket.
Pizzaerne var lavet med en yderst tynd og meget sprød bund, som var dækket af et godt lag mozzerella og tomatsovs. Pizzaen Alle Ruccola havde et tykt lag ruccolasalat ovenpå med reven parmesanost udover. Smagen på denne pizza var god, men i og med at den var så simpel, var den ikke overraskende på nogen måde og efter et stykke pizza eller to, fremstod den lidt kedelig.
På den anden pizza, Siciliana, var fyldet nærmest dækket af mozzerella og tomatsovs, og det var kun et par oliven og nogle stykker aubergine der var synlige. Der gik derudover også lidt tid før nogen af os fandt sardinerne, som der kun var 3-4 stykker af. Denne pizza smagte af mere end den anden, men for mig var smagen for salt, i og med at olivenerne var meget salte og sardinerne i sig selv er salte.

Alt i alt synes vi at pizzaerne var lidt for simple og manglede mere smag, for at kunne leve op til prisen på 129 kr. Det var gode pizzaer, men der var ikke noget nyt eller overraskende ved dem, som man ikke kan finde på et andet godt italiensk pizzaria eller restaurant. Dog skal restauranten have ros for at være autentisk og holde menukortet til de gode italienske klassikere.


Restauranten er autentisk og ægte både i forhold til betjening, indretning og især menukortet.


La Vecchia Signora - 4 stjerner

Jeg kommer nok tilbage for at besøge La Vecchia Signora igen, dog ikke for deres pizzaer, men for enten at prøve en fuld menu med forret, hovedret og dessert, eller deres friske pasta som især tiltaler mig.
La Vecchia Signora får på baggrund af mit besøg 4 ud af 5 stjerner fordi besøget på restauranten er autentisk og ægte både i forhold til betjening, indretning og især menukortet, men også fordi jeg er overbevist om at deres menu kan mere, end hvad jeg prøvede af pizzaerne. Så hvis du søger et godt autentisk italiensk spisested er La Vecchia Signora et godt bud, men du skal også være klar på at betale lidt ekstra for at spise der.
Læs mere om La Vecchia Signora her

Copyright © 2019 MenuPay ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.