Damindra - Sansernes paradis

Damindra - Sansernes paradis

20-04-2017

af Anna Krebs Bille
Det japanske køkken har taget Danmark med storm og selvom enkelte restauranter i den grad lever op til ideen, om den minimalistiske, friske og æstetiske mad, er det langt fra alle, der kan levere. Sammen med de mange sushi steder, der efterhånden har indtaget de fleste gadehjørner, er det blevet lidt af en jungle at finde frem til de restauranter, der faktisk kan leve op til alle ens forventninger.

Damindra er en af de mange japanske restauranter, der pryder sig med at servere unikke og overraskende madoplevelser.
Så med høje forventninger og en go portion sult, begav jeg mig derfor sammen med en kollega mod Holbergsgade i det indre København, hvor Damindra ligger midt imellem Nyhavn og Kongens Nytorv.

Damindra er en minimalistisk indrettet restaurant med hvidmalede murstensvægge og lyse trægulve. Møblerne er sorte med arkitektonisk unikke stole og klassiske firkantede borde. Restauranten er beliggende på hjørnet af Holbergsgade og Herluf Trolles Gade og har store vinduer langs hele deres facade, der giver et varmt og naturligt lys.

Når man træder ind på Damindra, er det første der møder øjet en stor, smuk buket gule blomster, der fylder rummet med en frisk duft af forår. Ved siden af den store buket står en smilende tjener klar til at tage overtøjet og vise vejen til ens bord.

Min kollega og jeg fik en vinduesplads med god udsigt til både gadens liv og ud i restaurantens aflange rum, der ender i et åbent køkken, hvor kokkene allerede var i fuld gang med at forberede maden til restaurantens øvrige gæster.

Vi satte os ved bordet, tog en dyb indånding og sugede stemningen til os. Byens stress og jag havde lagt sig i baggrunden og roen kom langsomt snigende og skabte en afslappet og hyggelig atmosfære. Vi behøvede ikke længere bekymre os om restaurantens kvalitet og egenskaber, det føltes som om de havde styr på alt og vi kunne bare læne os tilbage og nyde oplevelsen.

Vi startede med Husets Drink, en specialitet hos Damindra, der kraftigt kan anbefales. Husets Drink består af ingefær, lime, æble, sake og cognac og bliver serveret i en bowle af et glas. Drinken er forfriskende og ingefæren smager kraftigt igennem og renser ganen og halsen godt uden at være for meget. En lækker forfriskende drink, der er helt unik for stedet og alene er et besøg værd.

Så begyndte retterne at komme.
Vi startede med tempura stegte kammuslinger, indpakket i kål, med sort trøffel og frisk basilikumolie på toppen.
Kammuslingerne var friske og fløjlsbløde og stod ualmindeligt skarpt sammen med det let knasende kål og tempuradej, og den sorte trøffel. Retten blev serveret i en sandfarvet dyb tallerken og var et par vidunderlige mundfulde på højt niveau.

Herefter kom en lind strøm at små retter med stor smag. Vi fik bl.a. sizzling sashimi marineret i chili og ingefær toppet med japansk bitter lemon. Makirulle med hummer og frisk tun. Tempurarejer indbagt i glasnudler, med en lækker, frisk avokado- og wasabicreme. Uramaki med kingfish og frisk laks og kammusling på toppen og nogle andre med soft shell crab toppet med avokado, laks og tun.
Alle retter blev serveret på forskellige tallerkener, der fremhævede madens farver og æstetiske udtryk og ens sanser blev mættet både i smag, udseende og duft.

Hele oplevelsen blev afsluttet med to dessert klassikere. Nemlig en chokolademousse og en cheesecake. Her overgik Damindra igen både min kollega og mine egne forventninger og overraskede i både udseende og smag.

På hjemmesiden udtaler ejer Damindra:
”In my restaurant I want to surprise my guests, give them more than they expect. I am always at the restaurant myself to make sure there is that extra special touch that will make people remember the time they shared here. I want my guests to taste exclusive food in a kind, warm and welcoming athmosphere”.

Efter min mening kan Damindra være en stolt og tilfreds mand, fordi det var lige præcis den oplevelse vi havde ved vores besøg på Damindra.

Damindra fortjener 5 flotte stjerner.

 

Copyright © 2019 MenuPay ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.