Cafe Faust - solskin og sommerstemning ved åen

Cafe Faust - solskin og sommerstemning ved åen

17-05-2017

af Anna Krebs Bille
Der er sommer i luften og åen summer af glade mennesker, der nyder solens stråler og Spot Festivalen, som har overtaget Århus i denne weekend. Ved Cafe Faust er der ved at være fyldt op udenfor med glade frokostgæster, der har brug for en bid mad imellem koncerterne på Spot Festivalen eller efter en god shoppedag på strøget.
Det er fredag, solen skinner og der er god stemning ved åen.

Indenfor hos Cafe Faust er cafeen delt op i to niveauer, med en lang bar placeret i midten af det lange lokale. Borderne i restauranten har god plads imellem hinanden, så man ikke bliver forstyrret af nabobordets samtaler. Fra højtalerne spilles der lav musik og bag baren står smilende tjenere og bartendere klar til at tage imod dig og tage din bestilling.

Min ven og jeg havde ligesom så mange andre besluttet at spise frokost på Cafe Faust og vi fandt et bord udenfor med ryggen til deres lange glasfacade og ansigtet mod solen. Stemningen var hyggelig og afslappet og det varede ikke længe før en af de glade tjenere var henne ved vores bord for at byde os velkommen og række os nogle menukort.
Cafe Faust har et godt udvalg af sandwiches og salater, pastaretter, nogle lidt lettere retter og de klassiske gode cafeburgere og både sandwiches og burgere kunne også fås i en glutenfri udgave.
Min ven valgte at bestille en af pastaretterne, fettucine med oksekød i en svampesovs, sæsonens grøntsager og frisk parmesan.
Selv valgte jeg deres laksesandwich på ristet rugbrød med lakserilette, rejer, en urtedressing og syltede løg. Til frokosten besluttede vi os for at nyde et glas af deres Rosé, nu hvor det føltes lidt som sommer. Det var en Berry Bush Rosé, Bellingham fra Sydafrika, der var dejlig let og frisk i smagen og passede perfekt til sådan en eftermiddag i solen.

Både tjenere og køkkenet var effektive. Der gik ikke særlig lang tid før maden var klar og blev serveret. Da den venlige tjener stillede tallerkenerne foran os blev vi begge noget forbløffede, fordi begge retter uden tvivl gik under kategorien “en herre potion”!
Begge serveringer var kæmpe store - der var ikke sparet på noget og det så skønt ud.
Pastaretten var præcis, som den skulle være. Grønsagerne havde stadig lidt bid, der var masser af pasta og kødet var lækkert og mørt.
Sandwichen var også både velsmagende og overvældende. Det hele var friskt og lækker, rugbrødet var ristet og selv bunden, da jeg fandt den, var stadig sprød og god.
Hverken jeg selv eller min ellers mandlige medspiser kunne spise op, men vi var begge særdeles tilfredse med vores bestilling.


God stemning, venlig og hjælpsom betjening og masser af god mad.


Præcis som en god cafe skal være
Cafe Faust er en af de mange cafeer der er placeret nede ved åen og man kan nogle gange godt føle sig lidt overvældet af de mange cafeer, der på mange måder ser ud som om, de ligner hinanden og har nogenlunde det samme menukort.
Men hvis man går nede ved åen og forsøger at finde det rigtige sted at spise en brunch, en god frokost eller en lækker middag, så går min varmeste anbefaling til Cafe Faust, der har god stemning, venlig og hjælpsom betjening og masser af god mad.

Copyright © 2019 MenuPay ApS. All Rights Reserved. Medlems- og handelsbetingelser.
Privacy policy. / Cookie.